Je bent inmiddels een aantal weken zwanger en begint langzaam af te tellen naar het moment dat je gaat bevallen. Je bent ingeschreven bij Geboortezorg Limburg, maar wat is het aantal uren kraamzorg dat je nu precies krijgt?

Het aantal uren kraamzorg kan per situatie verschillen. Afhankelijk van je verzekering komen we vóór de 34ste week van je zwangerschap bij je langs voor een intakegesprek of nemen we telefonisch contact op om een goede inschatting te maken wat voor jou de juiste hoeveelheid kraamzorg is. Daarnaast wordt tijdens de kraamweek geëvalueerd of het geïndiceerde aantal uren nog klopt. Hierbij houden we ons aan de afspraken die landelijk zijn vastgelegd in een zogenaamd ‘indicatieprotocol’. Als er geen bijzonderheden zijn, zal het aantal zorguren ongeveer 45-49 uur zijn, verdeeld over 8 dagen. Als bijvoorbeeld al bekend is dat je met een keizersnede bevalt, dan houden we er rekening mee dat je extra kraamzorg nodig hebt.

Meer of minder uren

Als je zwangerschap anders verloopt dan verwacht, kun je rekenen op extra kraamzorg. Direct na de geboorte kijken we opnieuw of de vastgestelde kraamzorg voldoende is. Dit gebeurt in overleg met de verloskundige en onze kraamverzorgende.

Na een ziekenhuisopname

Wanneer jij en/of je baby bij een ziekenhuisopname (onverwacht) langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kijken wij bij ontslag welke kraamzorg wij nog kunnen leveren. Dit hangt af van jouw wensen en je verzekeringspakket. De kraamverzorgende helpt je op weg bij al de vragen die je hebt rondom verzorging, voeding, bedje, slapen, veiligheid etc.

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.