Het is een bijzondere avond in december en de kinderen zijn door het dolle heen. Eindelijk is het zover. De dag waarop ze een jaar gewacht hebben. Ze mogen hun schoen zetten en morgen als ze wakker worden dan is Sinterklaas langs geweest. Papa zingt samen met de kinderen voor de haard en mama staat met haar dikke buik nog snel de was te vouwen. Het oudste kindje, 4 jaar inmiddels, stopt plotseling met zingen en begint te zoeken. Hij zoekt in de woonkamer, de keuken, de bijkeuken en de garage en komt dan aan met een grote schoen van papa.

“Wat doe je nou?” vragen zijn ouders, “je mag je eigen schoentje zetten hoor”. De kleuter antwoord niet, stopt een heleboel hooi in de schoen en zet die klaar bij de deur.

“Vannacht komt onze baby” zegt hij “en misschien wordt mijn baby zusje wel door Sinterklaas in de schoen gelegd, misschien weet de Sint niet dat er boven al een wiegje voor haar klaar staat, zo kan ze toch nog lekker slapen in de schoen van papa”. Papa en mama glimlachen, wat is hij toch lief die grote broer. De baby zal echter nog wel even op zich laten wachten, er is nog niets aan de hand. Een uurtje later liggen de kinderen in bed. Ook de aanstaande ouders gaan vroeg slapen, morgen is het Sinterklaasfeest en zullen de kinderen weer vroeg wakker zijn.

Die nacht breken de vliezen, beginnen de weeën en wordt er een klein baby meisje geboren. Ik mag er als kraamverzorgende bij zijn en hoor het verhaal over de voorspelling van grote broer die al wist dat het kindje zou komen, voordat mama het zelf in de gaten had. Het baby meisje hoeft echter niet in de grote schoen van papa te liggen maar mag lekker warm in een wiegje bij de ouders op hun kamer.  Die ochtend staan grote broer en zijn jongere zusje van 2 jaar, te staren naar de baby. “Ik zei toch dat de baby vannacht zou komen”, zegt grote broer trots. “Heeft Sinterklaas haar in de schoen gelegd?”

In de schoen heeft deze kleine meid gelukkig niet gelegen al zat er wel een cadeautje in voor de baby, een eigen pop om mee te spelen als ze wat groter is.

Het wordt een heerlijke feestelijke Sinterklaasdag met veel taaitaai, pepernoten en natuurlijk beschuit met muisjes, geserveerd door een vrolijke kraamverzorgende. Want dat word je vanzelf in zo’n fijn gezin.

 

Marga Simons.

Over de auteur: Marga Simons

Over de auteur: Marga Simons

Ik ben Marga, kraamverzorgster, screener, ambassadeur en blogger bij Geboortezorg Limburg.

Als jong meisje deed ik niets liever dan schrijven, ik had veel penvrienden die minimaal een keer per week post van mij ontvingen. Daarnaast maakte ik gedichtjes. Ik begon met schrijven en dichten toen ik 10 jaar oud was. Voor mij was en is het een uitlaatklep. In mijn werk als kraamverzorgster en screener, kom ik vaak van alles tegen. Leuke grappige dingen, mooie en ontroerende momenten en ook gezinnen die ik niet snel zal vergeten. Vaak dacht ik: “daar moet ik eens over gaan schrijven”. Vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met het schrijven van blogs. Het biedt een kijkje in de mooie bijzondere wereld van de kraamzorg. Inmiddels schrijf ik niet alleen blogs over dat wat ik zelf meemaak, maar ook wat collega’s tegenkomen.

Ik wens je heel veel leesplezier!

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.