Loop maar mee directeur

“Dan loop je toch een keer met mij mee als ik de screeningen uitvoer”. Het floept eruit voor ik er erg in heb. We hebben vergadering via teams en onze nieuwe directeur Joost van Geboortezorg Limburg sluit aan om kennis te maken in onze groep. Hij heeft zich net voorgesteld en aangegeven dat hij wel eens zou willen kijken hoe het er in de kraamgezinnen aan toe gaat. Meelopen met een kraamverzorgende is echter een beetje lastig, dat kan binnen ons vakgebied niet even “zomaar”. Meelopen met mij bij de gehoorscreeningen en hielprikken kan natuurlijk wel. Zodra ik het gezegd heb reageert Joost met een “dat lijkt me heel erg leuk en dat doen we”. Jaja denk ik nog, het zal mij benieuwen. Een directeur die zit meestal toch op kantoor, gaat hij echt met mij mee? Twee weken later word ik gebeld door de secretaresse, Joost wil een afspraak maken om een halve dag mee te lopen. Wat leuk, dus toch! Super om te zien hoe hij een kijkje in de keuken wil nemen van Geboortezorg Limburg. Het doet me denken aan UNDERCOVER BOSS, alleen undercover zal het niet helemaal zijn.

En dan is het zover, de dag is aangebroken. Ik heb de gezinnen de avond van tevoren opgebeld om te zeggen dat Joost mee gaat en of dit een probleem is. Iedereen reageert enthousiast, ik vraag de gezinnen om onze kraamverzorgenden in te lichten en dat doen ze. Joost arriveert die ochtend bij ons en we maken even kennis onder het genot van een kopje koffie. Nadat hij zich omkleed heeft in het paarse vest van GBZL, gaan we op weg naar het eerste gezin.

Een leuk gezin met niet een maar twee kraamverzorgenden van ons. Het gezin heeft inderdaad doorgegeven dat ook wij met zijn tweeën komen dus een verrassing is het niet. Na wat gezellig geklets, voer ik de screeningen uit en net voordat we weer vertrekken valt het me in dat we nog een foto moeten maken. Op stap met de directeur ben ik immers  niet elke dag. De kleine baby van het gezin mag mee op de foto en wordt in de armen van Joost gelegd. Ik sta er wat onwennig bij, statie portretten zijn niet helemaal aan mij besteed.  We nemen afscheid en rijden naar het volgende gezin. Vijf gezinnen bezoeken we in totaal samen, ze zijn allemaal anders en hoe leuk is het dat we buiten de kraamverzorgenden ook nog twee verloskundigen treffen. Een mooie gelegenheid om even kennis te maken.

Joost heeft voor alle gezinnen nog een lekker presentje meegenomen als dank je wel voor de gastvrijheid. De ochtend vloog om en ik ben blij dat ik Joost een stukje van ons werk heb kunnen laten zien.

 

Over de auteur: Marga Simons

Over de auteur: Marga Simons

Ik ben Marga, kraamverzorgster, screener, ambassadeur en blogger bij Geboortezorg Limburg.

Als jong meisje deed ik niets liever dan schrijven, ik had veel penvrienden die minimaal een keer per week post van mij ontvingen. Daarnaast maakte ik gedichtjes. Ik begon met schrijven en dichten toen ik 10 jaar oud was. Voor mij was en is het een uitlaatklep. In mijn werk als kraamverzorgster en screener, kom ik vaak van alles tegen. Leuke grappige dingen, mooie en ontroerende momenten en ook gezinnen die ik niet snel zal vergeten. Vaak dacht ik: “daar moet ik eens over gaan schrijven”. Vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met het schrijven van blogs. Het biedt een kijkje in de mooie bijzondere wereld van de kraamzorg. Inmiddels schrijf ik niet alleen blogs over dat wat ik zelf meemaak, maar ook wat collega’s tegenkomen.

Ik wens je heel veel leesplezier!

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.