Sinterklaas is jarig!

Het regent pijpenstelen en het waait hard. Onderweg houd ik het stuur van mijn auto zo stevig vast dat ik pijn krijg in mijn handen. De auto schudt op en neer als er plots een windvlaag van opzij komt. Poeh zeg wat een stormachtig weer is het op deze speciale dag.  Ik begin er spontaan van te zingen “Zou de goede Sint wel komen nu hij ’t weer zo lelijk vindt”.

Ik kom aan bij mijn eerste gezin en op de deur hangt een briefje: Aub kloppen want de bel doet het niet! “Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen” Dat heb ik nou altijd, hoor of lees ik bepaalde woorden dan komen de liedjes als vanzelf in mijn hoofd en zeker op een dag als vandaag, er staat me dus nog heel wat te wachten want eenmaal begonnen gaat het zo de hele dag door.

“Kom maar snel binnen” zegt de kraamverzorgende die de deur opendoet “Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet want we zingen allemaal blij een lied”. Mijn werkdag moet nog officieel starten en al drie Sinterklaasliedjes zaten en zitten in mijn hoofd. “Wat een wind vandaag” zegt de kraamverzorgende,” moet je kijken hoe die bomen buiten tekeer gaan”. O jee daar gaan we weer “Hoor de wind…” stop denk ik meteen nu even niet. We gaan naar boven waar de ouders en de kleine baby lekker aan het rusten zijn. Ik stel me voor en vertel dat ik de gehoorscreening en hielprik uit kom voeren. Vanuit een andere kamer hoor ik plots voetjes op de vloer en hoe gezellig het ook is daar is het volgende liedje alweer in mijn hoofd. “Zachtjes gaan de paardenvoetjes, trippel, trappel, trippel trap”. Het oudste kindje is blijkbaar wakker geworden en rent naar de slaapkamer van zijn ouders. Hij heeft niet eens door dat er een vreemde mevrouw in de slaapkamer staat, zo blij is hij.  “Ik mag vanavond mijn schoen zetten want Sinterklaas is jarig, dat hebben jullie tegen mij gezegd en mijn broertje mag ook zijn schoen zetten en er moet een wortel in, die hebben we gekocht en er moet water bij of hooi en ik heb mijn tekening al klaar” zo gaat de kleine man maar door in al zijn enthousiasme. Iedereen lacht en beaamt dat Sinterklaas jarig is en de schoen gezet mag worden. Ondertussen heb ik liedje nummer zoveel in mijn hoofd en ach waarom ook niet, ik begin te zingen “Sinterklaas is jarig, zet mijn schoentje klaar”. De kleine man heeft nu pas echt door dat er iemand anders in de slaapkamer staat die ook nog staat te zingen. Een brede lach verschijnt op zijn gezicht en gezellig zingt hij mee. Als ik klaar ben met mijn werk en naar buiten loop, zegt het jongetje “dag mevrouw” en terwijl ik naar mijn auto loop hoor ik in gedachten “Dag Sinterklaasje dag dag “.

Hele fijne feestdagen gewenst!

Over de auteur: Marga Simons

Over de auteur: Marga Simons

Ik ben Marga, kraamverzorgster, screener, ambassadeur en blogger bij Geboortezorg Limburg.

Als jong meisje deed ik niets liever dan schrijven, ik had veel penvrienden die minimaal een keer per week post van mij ontvingen. Daarnaast maakte ik gedichtjes. Ik begon met schrijven en dichten toen ik 10 jaar oud was. Voor mij was en is het een uitlaatklep. In mijn werk als kraamverzorgster en screener, kom ik vaak van alles tegen. Leuke grappige dingen, mooie en ontroerende momenten en ook gezinnen die ik niet snel zal vergeten. Vaak dacht ik: “daar moet ik eens over gaan schrijven”. Vorig jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met het schrijven van blogs. Het biedt een kijkje in de mooie bijzondere wereld van de kraamzorg. Inmiddels schrijf ik niet alleen blogs over dat wat ik zelf meemaak, maar ook wat collega’s tegenkomen.

Ik wens je heel veel leesplezier!

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.