Het Coronavirus heeft ons allemaal in zijn greep. We lopen dan ook tegen veel vragen en onduidelijkheden aan, ook over borstvoeding!

Ben je zwanger en sta je voor de keuze welke voeding dat je aan je kindje wil gaan geven? Dan is het belangrijk om je daar goed over te informeren – Natuurlijk zoals altijd en niet alleen tijdens deze pandemie. Borstvoeding is op vele vlakken bijzonder waardevol!

Steeds meer instanties doen onderzoek naar de bescherming van moedermelk tegen het Coronavirus, maar helaas kunnen we daar nog niet zoveel over zeggen. Onderzoeken vergen veel tijd en veel processen moeten doorlopen worden.

Als je momenteel borstvoeding geeft, hoeft deze niet onderbroken te worden – in tegenstelling. In moedermelk zitten ontzettend veel beschermende stoffen die je gedurende je hele leven aanmaakt. Deze stoffen hebben een belangrijke rol bij de ondersteuning van het immuunsysteem van je kindje. Als  tijdens je borstvoedingsperiode besmetting heeft plaats gevonden met het Coronavirus, hoef je de borstvoeding niet te onderbreken of moeder en kind te scheiden.

Bij een (tijdelijke) onderbreking krijgt het kindje de beschermende stoffen niet meer en kan het veel stress opleveren, zowel praktisch als emotioneel. Probeer je in deze situatie met behulp van je partner of andere gezinsleden zoveel mogelijk aan de richtlijnen en adviezen te houden.

Voor verdere informatie bezoek een goede website die regelmatig geüpdatet wordt (bijvoorbeeld de website van het RIVM). Ook kun je voor al je vragen over borstvoeding terecht bij Geboortezorg Limburg tijdens het Digitaal Vragenuurtje – iedere eerste en derde woensdag van de maand van 10:00–11:00 uur. Meer informatie hierover hier.

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht nog vragen of opmerkingen?
Schroom dan niet en vul ons contactformulier in! Klik op de button hieronder om naar het contactformulier te gaan en vul deze in!

Contactformulier

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.