Vragen of onzekerheden tijdens je zwangerschap?

Je bent niet de enige! Kijk hier op je gemak rond.

Het is nogal wat wat er op je afkomt tijdens je zwangerschap. Vragen, onzekerheden… We kunnen ons er alles bij voorstellen. We verzamelden de veelgestelde vragen en zetten op een rijtje welke brochures interessant en relevant zijn in deze tijd.

Vind je geen antwoord op je vraag? Neem contact met ons, we helpen je graag.

Alsjeblieft het E-book WiegWijs!

Wat heb je nodig voor, tijdens en na je zwangerschap?

Een praktische gids met vragen, antwoorden en dingen waar je niet direct aan denkt. Waar ga je bevallen? Wat mag je van een kraamverzorgende verwachten? Heb je alles in huis voor de baby? Onmisbaar voor elke (aanstaande) moeder!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het E-book geheel kosteloos in je mailbox.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Conditions*

Veelgestelde vragen.

Er komt nogal wat op je af tijdens je zwangerschap, je kraamtijd en de tijd daarna. Praktische zaken die je moet regelen, beslissingen die je moet nemen. Vooral als het je eerste is. Daarom hebben we al een groot aantal vragen op een rijtje gezet.

Zwangerschap.

Wanneer vraag ik kraamzorg aan?

Als je tussen de 10 en 16 weken je kraamzorg aanvraagt, is dat perfect. Zo kunnen we op tijd rekening houden met jouw zorg. Vraag het in elk geval uiterlijk in je 3e maand aan.

Intake.

Wanneer vindt de intake plaats?

Rond de 26ste week word je per mail of per post uitgenodigd om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Samen zoeken we naar een geschikte datum.

Is de intaker ook de kraamverzorgende die bij mij komt?

Nee, niet per se. Maar we hebben intakers die ook kraamverzorgende zijn, dus de kans bestaat wel.

Moet de babykamer klaar zijn bij de intake en wordt deze gecontroleerd?

Uiteraard is het fijn als je het kamertje op tijd af hebt, maar het hoeft niet speciaal klaar te zijn voor de intake. Mocht je vragen hebben over welke spullen je het beste kunt gebruiken voor je baby, stel ze gerust tijdens de intake. We helpen je graag verder! Tijdens de intake bespreken we ook de spullen die je nodig hebt voor de kraamweek.

Moet mijn partner bij de intake aanwezig zijn?

Nee, dat hoeft niet. De intakes zijn merendeels overdag en we begrijpen dat het niet altijd lukt om samen vrij te nemen.

Kraamzorg.

Hoe gaat het dadelijk als de baby geboren is? Hoe verloopt het proces?

Is je baby geboren? Bel ons! Ons nummer is 24/7 bereikbaar.

Moet je nog een paar dagen in het ziekenhuis blijven? Bel ons dan ook, dan kunnen we jullie in onze planning zetten.

Op het moment dat je het ziekenhuis mag verlaten, bel ons, dan zorgen wij ervoor dat de kraamverzorgende binnen een uur bij jullie is.

Kom je in de avond naar huis vanuit het ziekenhuis?  Dan komt er een kraamverzorgende die jullie begeleidt richting de nacht en jullie van de eerste informatie voorziet. De volgende ochtend komt er natuurlijk ook een  kraamverzorgende.

Kom je in de ochtend naar huis? Dan krijg je meteen de eerste dag kraamzorg.

Tijdens de kraamweek zijn we ook voor jullie 24/7 bereikbaar, net als de verloskundige.

Kan ik een voorkeur voor een kraamverzorgende opgeven?

Ja zeker, je mag altijd een voorkeur opgeven. Misschien is zij vorige keer ook bij je geweest en beviel het goed of heb je een aanbeveling van een vriendin of familielid gehad. We houden altijd rekening met je voorkeur, maar we kunnen het niet 100% garanderen. De kans bestaat namelijk dat je favoriete kraamverzorgende bij een ander gezin aan de slag is, vrij heeft of ziek is.

Komt er tijdens de kraamweek altijd dezelfde kraamverzorgende?

Daar streven we naar! Want dat is voor jullie fijn, maar ook voor de kraamverzorgende zelf. Natuurlijk willen we altijd de beste kraamzorg leveren, maar we willen óók een goede werkgever zijn. Dus dat betekent soms dat een kraamverzorgende vakantie heeft, een dagje vrij of ziek is. Dan krijg je een andere kraamverzorgende. We horen heel vaak dat gezinnen dat ook juist als prettig ervaren, omdat ze dan weer andere dingen leren. Andere tips, andere ervaringen en een andere blik.

Hoe hoog moet het kraambed zijn?

De bovenkant van het matras moet 70 centimeter zijn. Dit is bedoeld voor de kraamverzorgende en de verloskundige; op die manier kunnen zij goed werken. Dit is een landelijk voorschrift.

Wat zijn de eisen van het matrasje van de baby?

We houden ons aan de voorschriften van ‘Veilig slapen’ en verwijzen je graag voor adviezen en richtlijnen naar: https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/slapen/veilig-slapen

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.