Aantal uren

Hoeveel uur kraamzorg krijg je?

Na je inschrijving bij Geboortezorg Limburg, bepalen we hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Hierbij houden we ons aan de afspraken die landelijk zijn vastgelegd in een zogenaamd ‘indicatieprotocol’. Als er geen bijzonderheden zijn, zal het aantal zorguren ongeveer 45-49 uur zijn, verdeeld over 8 dagen. Als bijvoorbeeld al bekend is dat je met een keizersnede zult bevallen, dan houden we er rekening mee dat je extra kraamzorg nodig hebt.

Wanneer weet je hoeveel uur je krijgt?

Vóór de 34ste week van je zwangerschap komen we bij je langs om een goede inschatting te maken wat voor jou de juiste hoeveelheid kraamzorg is.

Meer of minder uren

Als je zwangerschap anders verloopt dan verwacht, kun je rekenen op extra kraamzorg. Direct na de geboorte kijken we opnieuw of de vastgestelde kraamzorg voldoende is. Dit gebeurt in overleg met de verloskundige en onze kraamverzorgende. Wij zorgen ervoor dat je verzekeraar hierover wordt geïnformeerd.

Na een ziekenhuisopname

Wanneer jij en/of je baby bij een ziekenhuisopname (onverwacht) langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kijken wij bij ontslag welke kraamzorg wij nog kunnen leveren. Hierdoor krijg je dan in de thuissituatie nog praktische ondersteuning bij de verzorging van de baby.

Aan het einde van de kraamperiode sluiten we in overleg onze zorgverlening af met een overdracht naar Meander Jeugdgezondheidszorg.

Onze certificeringen

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verzend een bericht

Sorry, we zijn momenteel niet online. Je kunt wel een bericht achter laten dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je naam
* Email
* Omschrijf je vraag
Login

Heeft u hulp nodig? Stel hier online je vraag.

Naam
* Email
* Je vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om u beter te helpen! Voel u vrij om hier feedback achter te laten.

Is je vraag opgelost?
Inloggen medewerkers