Het kan dat je in het ziekenhuis wil of moet bevallen. Geboortezorg Limburg is vanaf dit moment ook aanwezig om de beste kraamzorg in het ziekenhuis aan te bieden

Bevallen in het ziekenhuis

Wanneer je zonder medische indicatie in het ziekenhuis mag bevallen, is er sprake van een poliklinische bevalling. Een poliklinische bevalling wordt ook wel een ‘verplaatste thuisbevalling’ genoemd, omdat de bevalling over het algemeen hetzelfde verloopt als een thuisbevalling, alleen dan op een locatie waar meer medische assistentie beschikbaar is. Je wordt tijdens je bevalling begeleid door je eigen verloskundige. Onze kraamverzorgende is (in de meeste ziekenhuizen) bij de bevalling aanwezig om kraamzorg in het ziekenhuis aan te bieden. Beval je wegens een medische reden in het ziekenhuis en weet je wanneer je naar huis mag? Bel ons dan zo snel mogelijk. Wij kunnen dan de kraamzorg regelen.

Langere tijd in ziekenhuis verblijven

Wanneer jij en/of je baby bij een ziekenhuisopname (onverwacht) langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kijken wij bij ontslag welke kraamzorg wij nog kunnen leveren. Dit hangt af van jouw wensen en je verzekeringspakket. De kraamverzorgende helpt je op weg bij al de vragen die je hebt rondom verzorging, voeding, bedje, slapen, veiligheid etc.

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.