Hoeveel uur kraamzorg krijg je?

 

Na inschrijving bij Geboortezorg Limburg, bepalen we hoeveel uur kraamzorg je nodig hebt. Hierbij houden we ons aan de afspraken die landelijk zijn vastgelegd in een zogenaamd ‘indicatieprotocol’. Als er geen bijzonderheden zijn, zal het aantal zorguren ongeveer 45-49 uur zijn, verdeeld over 8 dagen. Als bijvoorbeeld al bekend is dat je met een keizersnede bevalt, dan houden we er rekening mee dat je extra kraamzorg nodig hebt.

Wanneer weet je hoeveel uur je krijgt?

Vóór de 34ste week van je zwangerschap komen we bij je langs om een goede inschatting te maken wat voor jou de juiste hoeveelheid kraamzorg is. Daarnaast wordt tijdens de kraamweek geëvalueerd of het geïndexeerd aantal uren nog klopt.

Meer of minder uren

Als je zwangerschap anders verloopt dan verwacht, kun je rekenen op extra kraamzorg. Direct na de geboorte kijken we opnieuw of de vastgestelde kraamzorg voldoende is. Dit gebeurt in overleg met de verloskundige en onze kraamverzorgende. Wij zorgen ervoor dat je verzekeraar hierover wordt geïnformeerd.

Na een ziekenhuisopname

Wanneer jij en/of je baby bij een ziekenhuisopname (onverwacht) langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, kijken wij bij ontslag welke kraamzorg wij nog kunnen leveren. Hierdoor krijg je dan in de thuissituatie nog praktische ondersteuning bij de verzorging van de baby.

Aan het einde van de kraamperiode sluiten we in overleg onze zorgverlening af met een overdracht naar Meander Jeugdgezondheidszorg.

Speciaal voor jou: E-book Wiegwijs cadeau

Hierin lees je alles wat je nodig hebt voor, tijdens en na je zwangerschap.

Toestemming Privacy*