Jouw kraamzorg in regio Maastricht en Heuvelland

voor een onbezorgde start

Al generaties lang helpen we ouders en baby’s in Maastricht en Heuvelland aan een zo goed mogelijk begin van hun leven samen. Dat doen we met gediplomeerde, persoonlijk betrokken en enthousiaste kraamverzorgenden. Via bijscholing blijven ze continu op de hoogte van de laatste kennis en inzichten. Je krijgt dus een echte zorgprofessional in huis.

Geboortezorg Limburg biedt je zekerheid op het moment dat je niets aan het toeval wilt overlaten.

Aankomende evenementen in regio Maastricht en Heuvelland:

! Let op: In verband met het Coronavirus zijn onze bijeenkomsten online.

Your Title Goes Here
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.
Online Voorlichtingsbijeenkomst Borstvoeding

Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan onze lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door onze lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Partners zijn van harte welkom! Meld je op tijd aan, want vol is vol.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.

Digitaal Borstvoedingsspreekuur (jouw online borstvoedingsdeskundige)

Heb je een korte vraag over borstvoeding?

Ben je zwanger en wil je borstvoeding gaan geven, dan kun je ter voorbereiding nu alvast je vragen stellen aan onze borstvoedingsdeskundige. We geloven bij Geboortezorg Limburg namelijk sterk in de voordelen van borstvoeding!

We organiseren hiervoor een ‘digitaal vragenuurtje’.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.

Informatieavond Borstvoeding

Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan onze lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door onze lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Partners zijn van harte welkom! Meld je op tijd aan, want vol is vol. Aanmelden vanaf 20 weken zwangerschap.

Inhoud

 • Voorbereiding op het geven van borstvoeding
 • Voor- en nadelen van borstvoeding voor moeder en kind
 • Aanleggen van baby aan de borst
 • Tips bij problemen met borstvoeding
 • Kolven: tips en advies

Data 2020:

 • 7 oktober
 • 10 november
 • 16 december

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Envida Maastricht – Mockstraat 1, Maastricht (ruimte 3.22)

Kosten: € 7,50 p.p. (Gelieve contant af te rekenen op de avond zelf)

Aanmelden? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar cursus@geboortezorglimburg.nl of bel naar 088 909 4000.

Informatieavond Bevalling in MUMC ziekenhuis

Ga je thuis bevallen, overweeg je om met je eigen verloskundige poliklinisch te komen bevallen in het MUMC ziekenhuis of ben je bij ons onder behandeling? Dan ben je van harte welkom om naar onze voorlichtingsavond te komen!

Op deze avond word informatie gegeven over de bevalling (zowel thuis als in het ziekenhuis) en de kraamtijd.

De avond wordt verzorgd door een verloskundige uit de regio, een kraamverzorgende van Geboortezorg Limburg, een gynaecoloog in opleiding en een obstetrieverpleegkundige. Er is uiteraard ruimte om vragen te stellen.

De avond word afgesloten met een rondleiding door de verloskamers (indien de drukte op de afdeling het toelaat).

Deze avond is voor alle zwangeren en hun partners toegankelijk en aanmelden is niet nodig.

Data 2020:

 • 20 augustus
 • 17 september
 • 15 oktober
 • 19 november
 • 17 december

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Locatie: Greepzaal, niveau 4 MUMC+


In verband met Corona is deze informatieavond tijdelijk stop gezet. Zodra het weer door kan gaan, volgt hier een update.

Informatieavond Natuurlijke Kraamzorg

Graag nodigen we je uit voor een kennismaking met Natuurlijke Kraamzorg.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de informatieavond gaan we in op de achterliggende gedachten van Natuurlijke Kraamzorg. Ook wordt duidelijk wat je in je kraambed van ons kunt verwachten. Zo krijg je een inkijkje in hoe warmtezorg (de borstvoeding ten goede komt) jou en je kindje ten goede komt en er goed gegroeid en geslapen wordt, en hoe kamille je kan ondersteunen in je herstel na de bevalling. Verder laten we je zien hoe je een kindje kunt verschonen zonder dat het hoeft te huilen en hoe wikkelen werkt. Na deze avond heb je een goed beeld van Natuurlijke Kraamzorg, zodat je weet of deze zorg bij je past. Deze avond wordt voor Geboortezorg Limburg verzorgd door Petra van den Boorn van Geboorn

Data 2019:

 • 1 april 2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Klijntje Baby en Kidslifestyle, Aasterbergerweg 19, 6101 AC Echt

 • 20 mei 2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Geboortezorg Limburg, Lingsterhofweg 176, Tegelen 

 • 17 juni  2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Klijntje Baby en Kidslifestyle, Aasterbergerweg 19, 6101 AC Echt

Kosten: € 12,50 per persoon.

Minimaal aantal deelnemers: 15 personen.

Aanmelden: Uiterlijk 1 week vooraf via e-mail – cursus@geboortezorglimburg.nl

Inschrijving is bevestigd na betaling van je deelnemersgeld.

Uiterlijk 1 week voor aanvang van de informatieavonden heeft Geboortezorg Limburg de mogelijkheid om bij minder dan 15 deelnemers de bijeenkomst te annuleren.

Zwangerschapscursus (georganiseerd door GGD)

GGD organiseert een zwangerschapscursus ook voor klanten van Geboortezorg Limburg!

Je wilt je zo goed mogelijk voorbereiden op de bevalling en het ouderschap. Onze cursus Zwangerschap helpt jou daarbij. Alles wat je zelf kunt doen om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen, komt hierin aan bod. Dat varieert van ademhalings- en ontspanningsoefeningen tot een goede beheersing van buik- en bekkenbodemspieren. Er is tevens aandacht voor zwangerschapsklachten en er wordt gesproken over wat je kunt verwachten van het ouderschap.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 1,5 uur en een terugkommiddag met de pasgeboren baby. Tijdens deze middag wordt kennis gemaakt met de Shantala babymassage en wordt teruggekeken op de bevallingen en ervaringen worden uitgewisseld. En natuurlijk worden alle baby’s bewonderd!

Voor wie? Tussen de 20ste en 30ste week van de zwangerschap kun je beginnen met deze cursus.

In verband met Corona is deze cursus tijdelijk stop gezet, dat zal in elk geval nog t/m september zijn. Er is wel een online zwangerschapstraining die gevolgd kan worden.

Voor meer informatie, klik hier.

Mindful Zwanger en Bevallen (georganiseerd door GGD)

Tijdens de 7 gezellige bijeenkomsten leer je hoe je volledig aandacht kunt geven aan je zwangerschap, je baby en jezelf. Je ervaart fijne momenten samen met je baby en je bent heel bewust van je zwangerschap. je leert verschillende ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken tijdens de zwangerschap en bevalling.

De training “Mindful Zwanger & Bevallen” is voor alle zwangeren die graag de zwangerschap, bevalling en de periode na de geboorte van de baby bewust ervaren. Zonder dat het heel veel tijd en inspanning vraagt, leer je eenvoudig te onthaasten en ontspanning te vinden. Zo creëer je ruimte voor jezelf en leer je luisteren en vertrouwen op je eigen gevoel en intuïtie.

Je bent op een positieve en leuke manier bezig met de zwangerschap en de komende bevalling. Het zijn momenten van heerlijke ontspanning en even uit het hoofd te stappen! het zijn de momenten waarin je bewust samen met de baby bent! De momenten van gezellig samen ervaringen delen en goed voorbereid worden op de bevalling! Je bewust zijn vergroten is belangrijk gedurende de zwangerschap zodat je niet allen maar met je denken bezig bent maar aandacht geeft aan jezelf, je baby en dit moment. Je vergroot je zelfvertrouwen en je leert omgaan met je malende geest & pieker gedachten. Je krijgt meer aandacht voor je lichaam. je voelt de signalen van je lichaam beter zodat je precies weet wanneer je een stapje terug moet doen.

In verband met Corona is deze cursus tijdelijk stop gezet, dat zal in elk geval nog t/m september zijn. Er is wel een online zwangerschapstraining die gevolgd kan worden.

Voor meer informatie, klik hier.

Marie-Louise Verstappen-Wouters

Marie-Louise Verstappen-Wouters

Regiomanager Maastricht/Heuvelland

“Trots op onze kraamtoppers, die wonen en werken in Maastricht/ Heuvelland!  Zij sluiten naadloos aan op de behoeftes van onze klanten!”

Vragen over borstvoeding?

Voor, tijdens en na de kraamperiode kunnen onze klanten gebruik maken van onze lactatiekundige IBCLC. Dit is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist. Ontmoet Gertie Roberts, Donate Gielissen of Karin Janssen – professioneel opgeleide borstvoedingsspecialisten

De inloopspreekuren zijn vrijblijvend, kosteloos, en bedoeld voor korte vragen. Bij problemen waar meer diepgang nodig is, kan een afspraak ingepland worden.

Lactatiekundigen Maastricht en Heuvelland
Tel: 06-49879943

Moeders uit Maastricht en Heuvelland aan het woord

Wist je dat? We worden gemiddeld beoordeeld met een 8.8

(bron: Kraamzorg Kompas)

We hebben een fantastische kraamweek gehad toen ons tweede kindje geboren is. De eerste was te vroeg geboren en toen hebben we gependeld tussen huis en ziekenhuis. Deze keer een super fijne week thuis met Willeke, onze kraamverzorgster. Een heerlijk mens, gezellig, kundig, een goed inlevingsvermogen en grappig, we hadden niet beter kunnen wensen! Willeke, nogmaals ontzettend bedankt!

Michelle Hilderink

Vandaag afscheid genomen van onze kraamhulp. Beter hadden we het ons niet kunnen wensen. Onzekerheid die je als kersverse ouder kunt hebben, werd direct weggenomen. We zijn verwend en zij bracht direct de perfecte balans terug in ons huishouden van nu 5. Dank je wel Tamara, jij was en bent echt een topper.

Nicole Pols

Wij zijn weer trotse ouders geworden: van ons zoontje Yves.

Vandaag was de laatste dag dat onze kraamverzorgster Judith hier was. Met tranen heb ik haar laten gaan! Wij willen haar nogmaals super bedanken voor alle goede zorgen, tips en uitleg. We gaan je aanwezigheid missen hier in huis. Ik weet zeker dat ze nog veel mensen blij gaat maken.

Tim, Joyce, Milan en Yves

Jouw kraamzorg, ons kado.

Als je je nu inschrijft bij Geboortezorg Limburg, ontvang je een zalig, zachte omslagdoek van Uppies® t.w.v. € 39,95. Een heerlijk, extra geborgen gevoel in de gure herfst- en wintermaanden die voor ons liggen.