Jouw kraamzorg in regio Venlo en Horst aan de Maas

voor een onbezorgde start

Al generaties lang helpen we ouders en baby’s in Venlo aan een zo goed mogelijk begin van hun leven samen. Dat doen we met gediplomeerde, persoonlijk betrokken en enthousiaste kraamverzorgenden. Via bijscholing blijven ze continu op de hoogte van de laatste kennis en inzichten. Je krijgt dus een echte zorgprofessional in huis.

Geboortezorg Limburg biedt je zekerheid op het moment dat je niets aan het toeval wilt overlaten.

Aankomende evenementen in regio Venlo en Horst aan de Maas:

! Let op: In verband met het Coronavirus zijn onze bijeenkomsten online.

blank
Online Voorlichtingsbijeenkomst Borstvoeding

Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan onze lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door onze lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Partners zijn van harte welkom! Meld je op tijd aan, want vol is vol.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.

Digitaal Borstvoedingsspreekuur (jouw online borstvoedingsdeskundige)

Heb je een korte vraag over borstvoeding?

Ben je zwanger en wil je borstvoeding gaan geven, dan kun je ter voorbereiding nu alvast je vragen stellen aan onze borstvoedingsdeskundige. We geloven bij Geboortezorg Limburg namelijk sterk in de voordelen van borstvoeding!

We organiseren hiervoor een ‘digitaal vragenuurtje’.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.

Informatieavond Borstvoeding (VieCuri - Venlo)

Tijdens de informatieavond over borstvoeding komen de belangrijkste onderwerpen over borstvoeding aan bod. Het thema wordt belicht vanuit verschillende disciplines en wordt gepresenteerd door een lactatiekundige, een kraamverzorgende van Geboortezorg Limburg, een verloskundige en een verpleegkundige van de JeugdGezondheidsZorg (JGZ).

Tijd: 19.30 – ±21.30 uur

Locatie: Geboortecentrum Noord Limburg – VieCuri ziekenhuis, Venlo

Informatie, datums en aanmelden

Voorlichtingsavond Zwangerschap en Bevalling (VieCuri, Venlo)

In samenwerking met eerstelijnsverloskundigen, Geboortezorg Limburg en VieCuri is er maandelijks een voorlichtingsbijeenkomst over zwangerschap en bevallen. Het is een informele bijeenkomst, waarbij je in kleine groepen informatie krijgt over verschillende aspecten rondom de zwangerschap en het bevallen in het Geboortecentrum. De avonden zijn het meest geschikt voor aanstaande ouders die tussen de 28 en de 32 weken zwanger zijn.

Er is een rondleiding in het Geboortecentrum waarbij je meer te weten komt over de samenwerking tussen de verschillende hulpverleners op het gebied van verloskundige zorg en de kraamzorg. Als de zorg het toelaat, kun je ook diverse ruimtes bezichtigen. Er is veel ruimte is om je vragen te stellen en met de andere aanwezigen over onderwerpen van gedachten te wisselen. De avond is voor alle aanstaande ouders.

Tijd: 19.30 – ±21.00 / 21.30 uur

Locatie: Geboortecentrum Noord-Limburg – VieCuri ziekenhuis, Venlo

Informatie, datums en aanmelden

Informatieavond Natuurlijke Kraamzorg

Graag nodigen we je uit voor een kennismaking met Natuurlijke Kraamzorg.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de informatieavond gaan we in op de achterliggende gedachten van Natuurlijke Kraamzorg. Ook wordt duidelijk wat je in je kraambed van ons kunt verwachten. Zo krijg je een inkijkje in hoe warmtezorg (de borstvoeding ten goede komt) jou en je kindje ten goede komt en er goed gegroeid en geslapen wordt, en hoe kamille je kan ondersteunen in je herstel na de bevalling. Verder laten we je zien hoe je een kindje kunt verschonen zonder dat het hoeft te huilen en hoe wikkelen werkt. Na deze avond heb je een goed beeld van Natuurlijke Kraamzorg, zodat je weet of deze zorg bij je past. Deze avond wordt voor Geboortezorg Limburg verzorgd door Petra van den Boorn van Geboorn

Data 2019:

  • 1 april 2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Klijntje Baby en Kidslifestyle, Aasterbergerweg 19, 6101 AC Echt

  • 20 mei 2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Geboortezorg Limburg, Lingsterhofweg 176, Tegelen 

  • 17 juni  2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Klijntje Baby en Kidslifestyle, Aasterbergerweg 19, 6101 AC Echt

Kosten: € 12,50 per persoon.

Minimaal aantal deelnemers: 15 personen.

Aanmelden: Uiterlijk 1 week vooraf via e-mail – cursus@geboortezorglimburg.nl

Inschrijving is bevestigd na betaling van je deelnemersgeld.

Uiterlijk 1 week voor aanvang van de informatieavonden heeft Geboortezorg Limburg de mogelijkheid om bij minder dan 15 deelnemers de bijeenkomst te annuleren.

Ymke van den Hurck-Camp

Ymke van den Hurck-Camp

Regiomanager Venlo en Horst aan de Maas

“Laat jullie kraamtijd onze zorg zijn, dat is wat wij het allerliefste doen!”

Vragen over borstvoeding?

Voor, tijdens en na de kraamperiode kunnen onze klanten gebruik maken van onze lactatiekundige IBCLC. Dit is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist. Ontmoet Willy Gielen en Gertie Roberts – professioneel opgeleide borstvoedingsspecialisten.

De inloopspreekuren zijn vrijblijvend, kosteloos, en bedoeld voor korte vragen. Bij problemen waar meer diepgang nodig is, kan een afspraak ingepland worden.

Lactatiekundigen Venlo en Horst aan de Maas
Tel: 06-51591852

Moeders uit Venlo en Horst aan de Maas aan het woord

Wist je dat? We worden gemiddeld beoordeeld met een 8.8

(bron: Kraamzorg Kompas)

Wij zijn trotse ouders geworden van onze dochter Zoë.

Vanaf het begin was Gabie erbij en heeft ons met alles geholpen en geadviseerd.

Gabie, super bedankt!

Rosanne

Moeder van Zoë

Wij kregen ons tweede kindje en hadden hier kraamhulp voor gevraagd bij Geboortezorg Limburg.

Deze hebben we ook gekregen en dat was geweldig. Ons dochtertje riep ‘s morgens als de bel ging al meteen daar komt ze weer, dit klikte dus super.

Wij willen haar dan ook nog eens bedanken voor de top-kraamtijd!

Silvia Geurts

Moeder van Lotte en Ruben

We waren in het begin wat terughoudend over kraamzorg (waar is dat voor nodig? Dat kunnen we toch zeker zelf allemaal wel? Maar we zijn daar heel snel op terug gekomen. Wat ontzettend fijn dat we een week lang zo’n geweldige kraamhulp in huis hadden! Vooral de hulp bij de borstvoeding was erg handig en welkom. Hartstikke bedankt Geboortezorg Limburg en in het bijzonder Ilona!

Vera Pelzers

Moeder van Jasper

Jouw kraamzorg, ons kado.

Als je je nu inschrijft bij Geboortezorg Limburg, ontvang je een zalig, zachte omslagdoek van Uppies® t.w.v. € 39,95. Een heerlijk, extra geborgen gevoel in de gure herfst- en wintermaanden die voor ons liggen.