De beste kraamzorg in regio Venray, Boxmeer en Gennep

voor een onbezorgde start

Al generaties lang helpen we ouders en baby’s in Venray, Boxmeer en Gennep aan een zo goed mogelijk begin van hun leven samen. Dat doen we met gediplomeerde, persoonlijk betrokken en enthousiaste kraamverzorgenden. Via bijscholing blijven ze continu op de hoogte van de laatste kennis en inzichten. Je krijgt dus een echte zorgprofessional in huis.

Geboortezorg Limburg biedt je zekerheid op het moment dat je niets aan het toeval wilt overlaten.

Aankomende evenementen in regio Venray, Boxmeer en Gennep:

! Let op: In verband met het Coronavirus zijn onze bijeenkomsten online.

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Online Voorlichtingsbijeenkomst Borstvoeding

Overweeg je om straks borstvoeding te geven aan je baby’tje? Tijdens deze informatieavond staan onze lactatiekundigen voor je klaar om antwoord te geven op al je vragen. De bijeenkomst wordt verzorgd door onze lactatiekundigen Donate Gielissen of Karin Janssen. Partners zijn van harte welkom! Meld je op tijd aan, want vol is vol.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.

Digitaal Borstvoedingsspreekuur (jouw online borstvoedingsdeskundige)

Heb je een korte vraag over borstvoeding?

Ben je zwanger en wil je borstvoeding gaan geven, dan kun je ter voorbereiding nu alvast je vragen stellen aan onze borstvoedingsdeskundige. We geloven bij Geboortezorg Limburg namelijk sterk in de voordelen van borstvoeding!

We organiseren hiervoor een ‘digitaal vragenuurtje’.

Meer informatie of direct aanmelden? Klik hier.

Informatieavond Borstvoeding (VieCuri - Venlo)

Tijdens de informatieavond over borstvoeding komen de belangrijkste onderwerpen over borstvoeding aan bod. Het thema wordt belicht vanuit verschillende disciplines en wordt gepresenteerd door een lactatiekundige, een kraamverzorgende van Geboortezorg Limburg, een verloskundige en een verpleegkundige van de JeugdGezondheidsZorg (JGZ).

Tijd: 19.30 – ±21.30 uur

Locatie: Geboortecentrum Noord Limburg – VieCuri ziekenhuis, Venlo

Informatie, datums en aanmelden

Informatieavond Borstvoeding (Maasziekenhuis Pantein - Boxmeer)

Deze bijeenkomst is ook interessant voor partners.

Tijd: 19.15 – 21.15 uur

Locatie: Vergadercentrum begane grond (achter het restaurant), Maasziekenhuis Pantein, Beugen

Informatie, datums en aanmelden

Voorlichtingsavond Zwangerschap en Bevalling (VieCuri - Venlo)

In samenwerking met eerstelijnsverloskundigen, Geboortezorg Limburg en VieCuri is er maandelijks een voorlichtingsbijeenkomst over zwangerschap en bevallen. Het is een informele bijeenkomst, waarbij je in kleine groepen informatie krijgt over verschillende aspecten rondom de zwangerschap en het bevallen in het Geboortecentrum. De avonden zijn het meest geschikt voor aanstaande ouders die tussen de 28 en de 32 weken zwanger zijn.

Er is een rondleiding in het Geboortecentrum waarbij je meer te weten komt over de samenwerking tussen de verschillende hulpverleners op het gebied van verloskundige zorg en de kraamzorg. Als de zorg het toelaat, kun je ook diverse ruimtes bezichtigen. Er is veel ruimte is om je vragen te stellen en met de andere aanwezigen over onderwerpen van gedachten te wisselen. De avond is voor alle aanstaande ouders.

Tijd: 19.30 – ±21.00 / 21.30 uur

Locatie: Geboortecentrum Noord-Limburg – VieCuri ziekenhuis, Venlo

Informatie, datums en aanmelden

Voorlichtingsavond Bevallen in het Maasziekenhuis Pantein (Boxmeer)

Geboortezorg Limburg werkt samen met het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer – Beugen. Wil je graag in het Maasziekenhuis Pantein bevallen? Geboortezorg Limburg werkt actief samen in het verloskundig samenwerkingsverband Boxmeer. Wil je meer weten over bevallen in het Maasziekenhuis? Kom dan naar de voorlichtingsavond in het ziekenhuis.

Tijd: 19.00 – ±20.45 uur

Locatie: Vergadercentrum begane grond (achter het restaurant), Maasziekenhuis Pantein, Beugen

Informatie, datums en aanmelden

Informatieavond Natuurlijke Kraamzorg

Graag nodigen we je uit voor een kennismaking met Natuurlijke Kraamzorg.

Wat kun je verwachten?
Tijdens de informatieavond gaan we in op de achterliggende gedachten van Natuurlijke Kraamzorg. Ook wordt duidelijk wat je in je kraambed van ons kunt verwachten. Zo krijg je een inkijkje in hoe warmtezorg (de borstvoeding ten goede komt) jou en je kindje ten goede komt en er goed gegroeid en geslapen wordt, en hoe kamille je kan ondersteunen in je herstel na de bevalling. Verder laten we je zien hoe je een kindje kunt verschonen zonder dat het hoeft te huilen en hoe wikkelen werkt. Na deze avond heb je een goed beeld van Natuurlijke Kraamzorg, zodat je weet of deze zorg bij je past. Deze avond wordt voor Geboortezorg Limburg verzorgd door Petra van den Boorn van Geboorn.

Data 2019:

  • 1 april 2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Klijntje Baby en Kidslifestyle, Aasterbergerweg 19, 6101 AC Echt

  • 20 mei 2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Geboortezorg Limburg, Lingsterhofweg 176, Tegelen 

  • 17 juni  2019

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Klijntje Baby en Kidslifestyle, Aasterbergerweg 19, 6101 AC Echt

Kosten: € 12,50 per persoon.

Minimaal aantal deelnemers: 15 personen.

Aanmelden: Uiterlijk 1 week vooraf via e-mail – cursus@geboortezorglimburg.nl

Inschrijving is bevestigd na betaling van je deelnemersgeld.

Uiterlijk 1 week voor aanvang van de informatieavonden heeft Geboortezorg Limburg de mogelijkheid om bij minder dan 15 deelnemers de bijeenkomst te annuleren.

Ymke van den Hurck-Camp

Ymke van den Hurck-Camp

Regiomanager Venray, Boxmeer en Gennep

“Laat jullie kraamtijd onze zorg zijn, dat is wat wij het allerliefste doen!”

Vragen over borstvoeding?

Voor, tijdens en na de kraamperiode kunnen onze klanten gebruik maken van onze lactatiekundige IBCLC. Dit is een professioneel opgeleide borstvoedingsspecialist. Ontmoet Willy Gielen en Gertie Roberts – professioneel opgeleide borstvoedingsspecialisten. 

De inloopspreekuren zijn vrijblijvend, kosteloos, en bedoeld voor korte vragen. Bij problemen waar meer diepgang nodig is, kan een afspraak ingepland worden.

Lactatiekundigen Venray, Boxmeer en Gennep
Tel: 06-51591852

Moeders uit Venray, Boxmeer en Gennep aan het woord

Wist je dat? We worden gemiddeld beoordeeld met een 8.8

(bron: Kraamzorg Kompas)

We hebben vanaf dag 2 kraamzorg van jullie ontvangen. Susanne heeft bij ons de natuurlijke kraamzorg verzorgd en ik wil bij deze aangeven dat wij een ontzettend mooie periode met Susanne beleefd hebben.

Bedankt voor de goede zorgen.

Ilse Gooren

Moeder van Juul

Ik heb een super kraamweek gehad! Judith heeft ons super geholpen. Onze oudste dochter Emma was helemaal gek op Judith. Ze hebben samen heel goed voor ons gezorgd. We hebben veel met Judith kunnen lachen en het was echt een gemis toen de kraamweek erop zat. Heel erg bedankt Judith voor alle hulp en zorg!

Karin

Moeder van Liam en Emma

Sinds ik bevallen ben van mijn eerste wondertje kan mijn wereld niet meer stuk! Destiny is een gezonde baby alles er op en aan! De kraamweek was helaas zo om. De kraamverzorgster was een topvrouw! Ik kan me alleen maar aansluiten aan de andere moeders hier. Onze Destiny wilde de eerste paar dagen niet drinken, dus dat werd doorzetten. Met zweet op het hoofd bleef onze kraamverzorgster ‘s morgens en ‘s middags terug komen. Nu gaat het super. We zullen haar erg missen. Bedankt voor alles!

Anja Schachinger

Moeder van Destiny

Jouw kraamzorg, ons kado.

Als je je deze zomer inschrijft bij Geboortezorg Limburg, ontvang je een zalig, zachte omslagdoek van Uppies® t.w.v. € 39,95. Een heerlijk, extra geborgen gevoel in de gure herfst- en wintermaanden die voor ons liggen.