Na de kraamtijd

Je baby is acht dagen oud als je de kraamverzorgende uitzwaait. Sta je er nu alleen voor? Nee hoor! Wij zorgen samen met jou en de verloskundige voor een goede overdracht naar het team van het consultatiebureau. Door deze overdracht weten zij precies hoe alles tijdens de kraamtijd is verlopen.

Het consultatiebureau

De verpleegkundige Jeugdgezondheidszorg komt rond de veertiende dag na de geboorte bij je op bezoek. Ze vertelt je dan precies wat je van haar en haar collega’s kunt verwachten. Zo zal het team van het consultatiebureau je kindje de komende vier jaar regelmatig onderzoeken en van de nodige prikjes voorzien. Verder kun je bij het consultatiebureauteam terecht met al je vragen over voeding en verzorging.

Borstvoeding

Als je borstvoeding geeft, heeft de kraamverzorgende daarbij adviezen en ondersteuning geboden. Misschien heb je ook reeds kennis gemaakt met onze lactatiekundige. Zij kan je ook na de kraamtijd adviseren en ondersteunen. Als je tegen problemen aanloopt, bijvoorbeeld op het gebied van aanleggen, pijnklachten, onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby. Of wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt over het kolven in combinatie met je werk, dan kun je altijd contact opnemen met de lactatiekundige.

Dit kan via een doorverwijzing vanuit de gezondheidszorg of uit eigen initiatief. De meeste verzekeringen met een aanvullende verzekering vergoeden lactatiekundige hulp.

Neem vrijblijvend contact op, zodat kan worden bekeken of een telefonisch consult voldoende is of dat het beter is een huisbezoek in te plannen.

Je kunt de lactatiekundigen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op de volgende telefoonnummers:
Gertie Roberts – T: 06-51591852
Donate Gielissen en Karin Janssen – T: 06-49879943

Veiligheid

Hoe ga ik de babykamer inrichten, hoe weet ik welke babyspullen veilig zijn en hoe kan ik de baby veilig laten slapen? Veel tips en adviezen vind je op de website www.veiligheid.nl

Speciaal voor jou: E-book Wiegwijs cadeau

Hierin lees je alles wat je nodig hebt voor, tijdens en na je zwangerschap.

Tijdens je zwangerschap komt veel op je af. Geboortezorg Limburg heeft alle
belangrijke informatie die je moet weten voor, tijdens en na je zwangerschap samengevoegd in een praktisch E-book. Hierin vind je antwoord op vragen als:
waar ga je bevallen? Wat houdt kraamzorg in? Wat heb je nodig voor je baby? Hoe ziet eventuele nazorg eruit? Een onmisbaar boek voor iedere (aanstaande) moeder.

Vul hieronder je e-mailadres in en wij sturen het E-book direct naar je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.