Het coronavirus heeft ons allemaal in zijn greep.

We lopen dan ook tegen veel vragen en onduidelijkheden aan, ook over borstvoeding!

Ben je zwanger en sta je voor de keuze welke voeding dat je aan je kindje wil gaan  geven, is het belangrijk om je daar goed over te informeren. Natuurlijk zoals altijd en niet alleen in deze fase. Borstvoeding is op vele vlakken bijzonder waardevol!

Steeds meer instanties doen onderzoek naar de bescherming van moedermelk tegen het coronavirus, maar helaas kunnen we daar nog niet zoveel over zeggen. Onderzoeken vergen veel tijd en veel processen moeten doorlopen worden.

Geef je borstvoeding hoeft deze niet onderbroken te worden… in tegenstelling.

In moedermelk zitten ontzettend veel beschermende stoffen, (antistoffen) die je gedurende je hele leven aanmaakt.

Deze antistoffen hebben een belangrijke rol bij de ondersteuning van het immuunsysteem van je kindje. Als  tijdens je borstvoedingsperiode besmetting heeft plaats gevonden met het coronavirus hoef je de borstvoeding niet te onderbreken of moeder en kind te scheiden.

Bij een (tijdelijke) onderbreking krijgt het kindje  de beschermende stoffen niet meer en kan het veel stress opleveren zowel praktisch als emotioneel.

Probeer in deze situatie met behulp van je partner of andere gezinsleden je zoveel mogelijk aan de richtlijnen en adviezen te houden.

Voor verdere informatie bezoek een goede website die regelmatig geüpdatet  wordt (bijvoorbeeld die van het RIVM of La Leche League). Ook kun je voor al je vragen over borstvoeding terecht tijdens het online vragenuurtje – elke woensdag van 10:00 – 11:00 uur. Meer informatie hierover vind je hier

Blijf gezond!

Gertie Roberts Lactatiekundige Geboortezorg Limburg