Het is u wellicht niet ontgaan dat er momenteel veel kleine “wondertjes” geboren worden. Het begeleiden en verzorgen van al deze ouders en hun kleintje vraagt natuurlijk ook iets van de gehele geboortezorgsector. Graag willen wij onderstaande bericht met u delen. (Dit bericht is opgesteld in samenwerking met de professionals in de geboortezorg in Limburg)

 

Wij staan voor optimale geboortezorg, ook in tijden van grote drukte
Verloskundigen, kraamzorg en medische centra in Limburg slaan de handen ineen.

De geboortezorg in Nederland kampt momenteel met grote drukte. Enerzijds door een flinke toename van het aantal bevallingen (ook in Limburg), anderzijds door het groeiende tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen. Deze combinatie – bovenop de huidige vakantieperiode – stelt alle zorgverleners in de keten voor een grote uitdaging. Samen gaan we deze gezamenlijke problematiek te lijf om zo voor elke patiënt de juiste zorg op de juiste plek te bieden.

Een van de oplossingen is gevonden in een optimale spreiding van patiënten over de ziekenhuizen in Maastricht, Heerlen, Roermond, Weert en Venlo. Hierdoor kan het zijn dat de komende maanden bevallingen plaatsvinden in een ander ziekenhuis dan de dichtstbijzijnde locatie, of het ziekenhuis waar de zwangere onder behandeling is. Vanzelfsprekend worden er initiatieven ondernomen voor het extra opleidingen van gespecialiseerd verpleegkundigen; gezien de duur van het opleidingstraject is het probleem echter niet direct oplosbaar.

N.B  ten tijde van spoed/ernstige complicaties is een ziekenhuis altijd bereikbaar en blijft de thuisbevalling ook tot de opties behoren.

Elke dag wordt in regionaal verband bekeken hoe alle beschikbare capaciteit optimaal kan worden benut. Zo zoeken ziekenhuizen in de regio en verloskundigenpraktijken naar een passende oplossing.

We gaan ervan uit dat de huidige situatie van tijdelijke aard is. Desondanks blijven we ook voor de nabije toekomst alert en zullen blijven samenwerken om voor iedere zwangere en partner een zo prettig mogelijke bevalling en kraambed te realiseren.

Vragen?
Heb je nog aanvullende vragen? Stel deze dan aan jouw verloskundige of behandelend specialist in het ziekenhuis.

Gratis voor jou: ons E-book Wiegwijs

Gratis voor jou: ons E-book Wiegwijs

Wat heb je nodig voor, tijdens en na je zwangerschap? Ons E-book ‘Wiegwijs’ geeft antwoord op de allerbelangrijkste vragen. Vraag het E-book nu kosteloos aan.

E-book aanvragen

Vragen en/of opmerkingen?

Heb je na het lezen van dit nieuwsbericht nog vragen of opmerkingen?
Schroom dan niet en vul ons contactformulier in! Klik op de button hieronder om naar het contactformulier te gaan en vul deze in!

Contactformulier

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.