Privacy statement

Bij Geboortezorg Limburg nemen we je persoonlijke gegevens uiterst serieus. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe we met je persoonsgegevens omgaan. Ook vind je hier aanvullende informatie over het gebruik van cookies op deze website.

Voor verdere vragen kun je hierover ook altijd contact met ons opnemen.

 

Privacyverklaring

Geboortezorg Limburg B.V. is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

In deze privacyverklaring informeren wij je waarom Geboortezorg Limburg (hierna GBZL) bepaalde (persoons)gegevens verzamelt, wat wij hiermee doen, hoe wij jouw privacy beschermen en welke rechten je hebt als klant. Op grond van de wet (AVG) heeft GBZL zich te houden aan een aantal plichten omtrent persoonsgegevens verwerken en heeft degene van wie de gegevens verwerkt worden bepaalde rechten. Naast deze wet gelden specifieke regels voor de privacy in de gezondheidszorg. Deze regels staan onder andere vermeld in de Wet geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Actief verstrekte gegevens

Persoonsgegevens kunnen op allerlei wijze worden verstrekt. Actief verstrekte gegevens, zijn gegevens die de klant zelf schriftelijk, telefonisch, per mail of via de website (door middel van het invullen van een contactformulier) aanlevert bij GBZL. GBZL gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens van bezoekers van haar website. Wij zijn er verantwoordelijk voor dat uw persoonsgegevens in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving en op behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt. Indien je de website van GBZL hebt bezocht en bijvoorbeeld gegevens hebt ingevuld, zal GBZL deze gegevens alleen gebruiken om contact met je op te nemen. Na afsluiten van de kraamzorg krijg je van ons een vragenlijst per email toegestuurd met als doel onze dienstverlening te evalueren. De persoonlijke informatie die je verstrekt aan GBZL wordt vertrouwelijk gebruikt. Zonder je toestemming worden geen gegevens aan derden verstrekt.

Beveiliging

GBZL zorgt ervoor dat onze systemen en programma's adequaat beveiligd zijn en dat onbevoegden geen toegang krijgen tot persoonsgegevens. Al onze medewerkers hebben geheimhoudingsplicht en hebben de verplichting om zorgvuldig met je gegevens om te gaan.

Bewaartermijnen persoonsgegevens

GBZL bewaart persoonsgegevens die ze verwerkt niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor de gegevens verzameld zijn of op grond van wettelijke bepalingen verplicht is.

Je privacyrechten

Je hebt recht op inzage in je persoonsgegevens die GBZL van je verwerkt. Wanneer blijkt dat je gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn, kun je een aanvullend verzoek doen om je gegevens te laten wijzigen of aan te vullen. Ook kun je vragen om je gegevens te laten vernietigen.

Vragen

Als je wil weten welke persoonsgegevens GBZL verwerkt, kun je een schriftelijk inzageverzoek doen. Wij behandelen je verzoek binnen 4 weken.

Je kunt je schriftelijk verzoek sturen naar de functionaris gegevensbescherming via

contact@geboortezorglimburg.nl
Het privacyreglement kun je opvragen via contact@geboortezorglimburg.nl

Links

GBZL is niet verantwoordelijk voor de inhoud van websites die gelinkt zijn naar de website van GBZL. GBZL is ook niet verantwoordelijk voor de privacybescherming op die websites en diensten die eventueel via die websites worden aangeboden.

GBZL behoudt zich het recht voor deze Privacyverklaring te wijzigen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Wij vinden het belangrijk dat jij zelf controle hebt over je online privacy. Lees hier welke cookies we gebruiken en voor welke doeleinden.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je websites bezoekt. In deze cookies wordt informatie over je websitebezoek opgeslagen. Met het plaatsen van cookies wordt in sommige gevallen persoonsgegevens verwerkt. Door het gebruik van cookies kan een website je herkennen bij een volgend bezoek aan diezelfde website. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je niet telkens opnieuw wil inloggen bij een terugkerend bezoek aan de website.

Gebruik van Cookies

De website van Geboortezorg Limburg maakt gebruik van de volgende cookies:

  • Functionele cookies
  • Analytische cookies
  • Marketing cookies

 

Functionele cookies

Deze categorie cookies is nodig om ervoor te zorgen dat de website naar behoren werkt. Deze cookies zorgen er bijvoorbeeld voor dat informatie van één pagina wordt meegenomen naar de volgende pagina. Zo hoef je niet iedere keer dezelfde informatie in te vullen. Ook zorgen deze cookies ervoor dat bepaalde voorkeursinstellingen die je hebt aangegeven voor het gebruik van een website van Geboortezorg Limburg (zoals taalinstellingen of grootte van de tekst) worden onthouden bij een toekomstig gebruik van de website. Voor het gebruik van deze cookies is je voorafgaande toestemming niet nodig.

Analytische cookies

Deze cookies zijn nodig om onze website permanent zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de websitegebruikers door geanonimiseerd vast te stellen hoe gebruikers onze website gebruiken. Gezien de geringe impact van deze cookies op je privacy, is voor het gebruik van deze cookies geen toestemming vereist. Deze analytische cookies omvatten ook cookies die door derden, ten behoeve van Geboortezorg Limburg worden geplaatst en uitgelezen, zoals Google Analytics.

Aanvullende informatie over het gebruik van Analytische cookies

Deze website maakt gebruik van analytische cookies van Google Analytics. De door Google Analytics verkregen informatie over het gebruik van deze website worden door de servers van Google Inc. te Amerika overgedragen en opgeslagen. Google gebruikt deze informatie om het gebruik van deze website te analyseren, waarna deze (anoniem) gebruikt worden om statistieken van de website inzichtelijk te maken.

Om je privacy te beschermen hebben wij de volgende maatregelen getroffen:

  • Er is een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten
  • De laatste cijfers van je IP-adres zijn gemaskeerd, waardoor Google geen inzicht heeft in je IP-adres
  • Er worden geen gegevens gedeeld met Google
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van Google-diensten in combinatie met Google Analytics-cookies

Voor meer informatie over het Privacybeleid van Google Analytics verwijzen we je graag naar de website van Google: https://www.google.com/analytics/terms/

Marketingcookies

We gebruiken verschillende marketingcookies van o.a. Google en Facebook om de resultaten van onze online advertenties te meten en verbeteren. Met deze cookies zorgen we ervoor dat onze advertenties getoond worden aan relevante gebruikers. Ook gebruiken we deze cookies om je na het bezoek van onze website, relevante advertenties te tonen over onze producten op andere websites of sociale media kanalen (waaronder Facebook en Instagram).

 

Wijzigen cookieverklaring

Geboortezorg Limburg kan wijzigingen aanbrengen in de cookieverklaring zonder je daarvan op de hoogte te stellen, omdat bijvoorbeeld onze website of de cookieregelgeving wijzigt. Wijzigingen zullen per direct in werking treden, zodra deze op de website zijn gepubliceerd. Wij raden je aan deze privacy- en cookieverklaring met regelmaat te raadplegen om van eventuele wijzigingen op de hoogte te zijn en, indien gewenst, instellingen aan te passen. Door gebruik te blijven maken van deze website, ga je akkoord met eventuele wijzigingen van deze privacy- en cookieverklaring.

Privacy-voorwaarden gebruik Nieuwsbrief/aanvraag gratis E-book

Aanmelden nieuwsbrief

Op de website van Geboortezorg Limburg is het mogelijk ons gratis E-book 'Wiegwijs' aan te vragen door je te abonneren op onze nieuwsbrief. Hiervoor dien je naast je voor- en achternaam je e-mailadres door te geven. Je dient hiervoor expliciete toestemming te geven. We gebruiken je e-mailadres om je onze e-mails te kunnen sturen. Je namen worden gebruikt om onze nieuwsbrieven te personaliseren.

Na het invoeren van je e-mailadres zullen we je een eenmalige email sturen waarin je het e-mailadres nogmaals moet bevestigen.

Na deze definitieve bevestiging zullen we je e-mailadres opnemen in onze externe database en ontvang je automatisch het e-mailadres.

Gebruik van gegevens

Wij gaan uiterst zorgvuldig met je gegevens om. Voor onze nieuwsbrief-dienst maken we gebruik van het externe marketingplatform 'Mailchimp'. Je gegevens zullen met Mailchimp gedeeld worden om de e-mails te kunnen versturen. Op de website van Mailchimp lees je meer over de bescherming van jouw gegevens.

Afmelden nieuwsbrief / inzien gegevens

Je kunt ten allen tijden je gegevens inzien of je afmelden van onze nieuwsbrief-service. Onder elke e-mail vind je de mogelijkheid om je gegevens in te zien en aan te passen. Door op 'uitschrijven' te klikken zullen we je gegevens uit de database verwijderen en zul je geen e-mails meer ontvangen. Je kunt ook altijd contact met ons hierover opnemen.