• in VSV Zuyderland in 2018 3030 kindjes geboren zijn? En in Maastricht Heuvelland  1394?
 • In beide regio’s in 78% van de kraambedden maximaal 2 kraamverzorgenden hebben gewerkt? De reden dat dit niet 100% is heeft te maken met het hierin niet meenemen van de bevallingsassistentie en opstart bij thuiskomst uit het ziekenhuis.
 • Kraamverzorgenden vanaf 1 november de mogelijkheid hebben om in rooster te werken? De ervaringen zijn positief. Binnenkort volgt een evaluatie, waarin gekeken wordt naar de ervaring en knelpunten van zowel medewerkers als planning en zo nodig hierin aanpassingen gedaan worden.
 • Er voor de Continuous Care Trial totaal 140 zwangeren geïncludeerd zijn, waarvan reeds 82 bevallen (gegevens niet uitgesplitst in regulier of continue). Er wel nog regelmatig niet gebeld wordt voor ondersteuning? Reden is dat zwangeren het niet doorgeven aan verloskundige hulpverlener of deze vergeet te bellen. Dat het ook regelmatig voorkomt dat op de CRF vragenlijst de vragen over de bevalling door de verloskundige hulpverlener niet wordt ingevuld? Zouden jullie daar s.v.p. de aandacht voor willen hebben?
 • In Maastricht bij elke verloskundigenpraktijk een weegschaal van Geboortezorg Limburg ligt? Deze kan op indicatie door de kraamverzorgende gebruikt worden om dagelijks te wegen ( <2500 gram, zwangerschapsduur < dan 37 weken, gewicht onder de P10, afgesproken binnen de kring).
 • Dat dit in de regio Parkstad ook de komende periode gerealiseerd wordt?
 • Er naast de informatieavonden borstvoeding zowel in Maastricht (Mockstraat) als in Parkstad (Minckelerstraat) en in Echt maandelijks een inloopspreekuur borstvoeding gepland staat? Dit is vrijblijvend kosteloos en bedoeld voor korte vragen over borstvoeding. Voor datums en tijdstippen, kijk op onze regiopagina’s: klik hier.
 • We gestopt zijn met de mammacafé’s?
 • Er binnen Geboortezorg Limburg naast 6 leerlingen in 2018, momenteel 10 leerling kraamverzorgenden werkzaam zijn, waarvan 2 dames al eind maart het diploma ontvangen?
 • Het RIVM een document heeft gemaakt waarbij de rol van de kraamverzorgende en de screener beschreven is. m.b.t. taken rondom de hielprik en gehoorscreening? Landelijk blijken er namelijk nogal wat verschillen te liggen hierin. Het doel hiervan is om alle kraamverzorgenden en screeners dezelfde werkwijze te laten toepassen bij de voorbereiding en uitvoering van de screeningen. Mocht je interesse hebben om het document te lezen, klik hier.
 • Er al een aantal babypakketten door verloskundigen aangevraagd zijn voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken? Dat is mooi! Dat was de bedoeling van het kerstgeschenk van Geboortezorg Limburg Rondom bezorgen/afhalen is wat onduidelijkheid ontstaan. Wat is de juiste route:
 1. Gezinnen waar je het pakket voor aangevraagd hebt, kunnen via de afspraken lijn van de kledingbank een bezorgmoment afspreken. Ze kunnen er ook voor kiezen om het pakket op te halen in Maasbracht.
 2. Als verloskundig praktijk kun je het pakket ook op je eigen locatie laten bezorgen, neem dan net als bij de gezinnen contact op met de afsprakenlijn van de kledingbank en spreek concreet af wanneer het pakket bij je bezorgd kan worden.

1 maal per week rijden ze richting Zuid Limburg om pakketten af te leveren.

Aanvragen kledingpakket (met verwijsbrief). Afsprakenlijn: 06 – 21 29 32 56 (werkdagen van 09.00 – 12.00 uur). Heb je de voucher niet meer, neem dan even contact op met José Schaakxs, joseschaakxs@mgzl.nl  dan krijg je deze nogmaals via de mail gestuurd.