Themabijeenkomsten

Samen met Geboortezorg Limburg begin je goed voorbereid aan de uitdagingen van het ouderschap. We organiseren diverse themabijeenkomsten voor aanstaande ouders en jij bent van harte welkom. Alleen of met z’n tweeën. Wij voeren onze themabijeenkomsten uit in samenwerking met de jeugdgezondheidszorg in de regio en diverse andere samenwerkingspartners.

klik hier voor het overzicht van de cursussen

Voor meer informatie en aanmelding, bel je met T 0900 699 0 699, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

De Bevalling

Informatieavond over het (normale) verloop van een bevalling. Voorlichting over de bevalling wordt in het Zuyderland Ziekenhuis verzorgd door de verloskundigen van de verloskundigenkring OZL en gynaecologen in samenwerking met Geboortezorg Limburg. Deelname is gratis.

Aanmelden kan via: https://www.zuyderland.nl/voorlichtingsavond-zwangerschap-bevalling/

Van Badje tot Bedje

In deze themabijeenkomst krijg je informatie over de verzorging van de baby, baden en verschonen; het veilige babybedje en ligging in het bedje; de keuze borst/flesvoeding; aanschaf van veilige babymaterialen.

Kosten:
De kosten bedragen € 6,25 per persoon. Graag deze bijdrage gepast meenemen en overhandigen aan de medewerker die de avond verzorgt.

Borstvoeding, het gaat lukken!

In deze themabijeenkomst krijg je informatie over de werking van borstvoeding; tips voor een succesvolle borstvoedingsperiode en borstvoeding geven in combinatie met een baan.

Kosten:
De kosten bedragen € 6,25 per persoon. Graag deze bijdrage gepast meenemen en overhandigen aan de medewerker die de avond verzorgt.

Kijk hier voor de data in Parkstad en in de Westelijke Mijnstreek.

Voor meer informatie over de borstvoedingsavonden kunt u terecht bij Gertie Roberts IBCLC, telefoon: 06-51591852. Ook kunt u deze pdf downloaden.

Geboren en hoe verder

In deze themabijeenkomst krijg je informatie over de Jeugdgezondheidszorg (0 tot 4 jaar); wat betekent het om ouder(s) te worden; communicatie met je kind; huilen en troosten.

Kosten:
De kosten bedragen € 6,25 per persoon. Graag deze bijdrage gepast meenemen en overhandigen aan de medewerker die de avond verzorgt.

 

Natuurlijke kraamzorg

Kijk op de pagina Natuurlijke Kraamzorg voor informatie over de informatiebijeenkomsten van Natuurlijke Kraamzorg.

Zwangerschapsgym

Wil je tijdens je zwangerschap aan je gezondheid blijven werken? Dan is zwangerschapsgym  echt iets voor jou. De zwangerschapsgym wordt gehouden op diverse locaties in Parkstad. De cursus zwangerschapgym en -begeleiding is voor zwangere vrouwen een goede mentale en lichamelijke voorbereiding op de bevalling. Deelname kan vanaf 26 weken in de zwangerschap.

Zwangerschapsyoga

Door ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen zowel lichamelijk als geestelijk zo goed mogelijk voorbereid worden op de bevalling en het moederschap. Deelname kan vanaf 20 weken tot vlak voor de bevalling. Elke 6 à 7 weken start een nieuwe cursus.

 

Peutermassage met yoga

Het stimuleren van het zelfvertrouwen door massage, spelletjes en eenvoudige yoga-oefeningen.
Zeer geschikt voor drukke en onrustige peuters, peuters met slaapproblemen, maar ook voor verlegen kindjes.

Eerste Hulp Bij Kinder-Ongelukken

Een speciale cursus voor ouders of verzorgers van jonge kinderen.
Naast het overbrengen van kennis en het geven van preventietips, veel praktische oefeningen.

Shantala babymassage

Een gezellige activiteit met de baby, die tevens leidt tot een betere spijsvertering, regelmatiger slapen en minder huilen. Deelname is voor één van de ouders met baby vanaf ongeveer 6 weken tot 9 maanden.

Voor meer informatie en aanmelding, bel je met T 0900 699 0 699, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.

 

Klik hier voor de cursussen in de regio Maastricht.

Onze certificeringen

0
Verbinden
Een moment geduld a.u.b....
Verzend een bericht

Sorry, we zijn momenteel niet online. Je kunt wel een bericht achter laten dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Je naam
* Email
* Omschrijf je vraag
Login

Heeft u hulp nodig? Stel hier online je vraag.

Naam
* Email
* Je vraag
We zijn online!
Feedback

Help ons om u beter te helpen! Voel u vrij om hier feedback achter te laten.

Is je vraag opgelost?