Geweldig, je bent zwanger.

Is het je eerste? Spannend! Heb je al kindjes? Te gek dat er gezinsuitbreiding komt!

Hopelijk voel je je goed en gaat het goed met de baby.

Langzaam leef je toe naar de komst van de kleine. Heb je al kennis gemaakt met je verloskundige? Zorg ervoor dat je voor de 5e maand van je zwangerschap de kraamzorg geregeld hebt.

Wij werken samen met een groot aantal verloskundigenpraktijken. Stuk voor stuk organisaties waarvan we weten dat ze hetzelfde denken over kwaliteit van zorg als wij.

Wel zo’n fijne gedachte als je de zorgprofessionals al kent die je gaan begeleiden tijdens je zwangerschap en de bevalling.

De zwangerschap.

Een kleine op komst! 
Een hele nieuwe fase in je leven breekt aan.

Waarschijnlijk is alles wat je nu meemaakt helemaal nieuw. Je lichaam dat verandert, de ontwikkeling van je kindje, de dingen waar je over moet nadenken en de beslissingen die je moet nemen.

Maar… niet alles hoeft tegelijkertijd!

We hebben alles hieronder op een rijtje gezet voor je. Bovendien vind je hier een uitzetlijst met alle spullen die je in huis moet halen. Het komt goed!

Jouw kraamzorg in stappen

Tijdens de zwangerschap
 • 10-16 weken

  Weer een mijlpaal in je zwangerschap: inschrijven voor kraamzorg. Leuk dat je voor ons kiest! Eerst sturen we je een bevestiging per mail en komen later bij je terug.

 • na inschrijving

  We sturen je per mail of per post een kraamovereenkomst

 • 14-32 weken

  Je ontvangt van ons alle informatie over je zwangerschap. Download onze brochures en/of kom naar één van onze bijeenkomsten bij jou in de buurt. Een goede voorbereiding op je bevalling.

 • 28 - 32 weken

  We komen bij je langs om je te leren kennen. We bekijken je situatie, vertellen over het verloop van het proces en informeren je wat je eventueel zelf nog moet aanschaffen. Maar belangrijker nog, we horen graag wat jíj belangrijk vindt en verwacht van de kraamverzorgende. Zo kunnen we goed inschatten wie straks het best bij jou en je gezin past.
  Heb je vragen of heb je misschien nog onzekerheden? Deel het met ons! We willen dat je zo zorgeloos mogelijk de komende tijd tegemoet gaat.

  Voor deze afspraak hoef je niets te doen, wij nemen contact met je op.

Vlak voor de bevalling
 • Al heb je het al vier keer gedaan, een bevalling blijft spannend. Dus zou je het fijn vinden om wat extra ondersteuning te krijgen voor je bevalling? Dan kun je op ons rekenen! ‘Vroegtijdige Inzet Partus Ondersteuning’ noemen we dat. V.I.P. dus. En dat ben je!

  Wij zorgen ervoor dat je je prettig en gerust voelt, dat je ontspannen bent en met vertrouwen de bevalling in gaat. Overleg wel eerst met je verloskundige. De V.I.P. kraamverzorgende staat onder haar supervisie.
  Deze uren staan los van de kraamzorguren en worden ook vergoed door de zorgverzekering.

Na je bevalling
 • Je kindje is geboren! We komen naar je toe en we gaan er samen een bijzondere kraamtijd van maken. Samen zorgen we voor een geweldige start voor het kleintje. Naast de ‘reguliere kraamzorg’ bieden we ook ‘couveuse zorg’ aan.

Hulp bij borstvoeding
 • Wil je graag borstvoeding geven, maar lukt het om welke reden dan ook niet goed? Onze lactatiekundige helpt je. Deze borstvoedingsspecialist ondersteunt je en geeft tips. Een waardevolle hulp waar je achteraf heel blij mee zult zijn.

Na de kraamzorg
 • Onze gezamenlijke tijd zit erop. Hoe heb je het ervaren? Wat vond je fijn? Dat horen we graag? Maar nog liever horen we wat je niet beviel. Dan weten we wat we anders moeten doen bij de moeders die na jou komen.
  Na de kraamperiode ontvang je van ons een uitnodiging om onze zorg te evalueren.

Gratis voor jou: ons E-book Wiegwijs

Gratis voor jou: ons E-book Wiegwijs

Wat heb je nodig voor, tijdens en na je zwangerschap? Ons E-book ‘Wiegwijs’ geeft antwoord op de allerbelangrijkste vragen. Vraag het E-book nu kosteloos aan.

E-book aanvragen

De bevalling.

Waarschijnlijk weet je al precies hoe en waar je wil bevallen. Lekker thuis in je eigen omgeving of misschien liever in het ziekenhuis. We zetten het toch nog even op een rijtje.

Vroegtijdige Inzet Partus Ondersteuning.

Voel je je zekerder als je wat extra support krijgt vlak voor je bevalling? Zeker doen!

Je verloskundige schakelt ons in op het moment dat de eerste weeën beginnen. Wel zo’n fijne gedachte als er iemand in huis is die van de hoed en de rand weet, waarop je kunt vertrouwen en die jou (en je partner) dingen uit handen neemt.

Zo ga je ontspannen, met een vertrouwd gevoel en een gerust hart je bevalling tegemoet.

Thuis bevallen.

Fijn in je eigen omgeving bevallen. Uiteraard wel alles tot in de puntjes voorbereid. Bevallen in je eigen bed, met alles en iedereen om je heen die je liefhebt. Onderzoeken laten zien dat een thuisbevalling even veilig is als bevallen in een ziekenhuis.

De verloskundige doet de bevalling en wordt daarbij ondersteund door de kraamverzorgende.

Als de kleine er is, verzorgt en verwent de kraamverzorgende jou en de baby.

De kraamtijd kan beginnen!

Bevallen in open verloskamer.

Geef het je een veiliger gevoel om in het ziekenhuis te bevallen? Dat kan! De ziekenhuizen in: Boxmeer, Venlo, Roermond, Weert, Heerlen en Maastricht hebben open verloskamers waar je welkom bent met je verloskundige.

De verloskundige bepaalt wanneer je naar het ziekenhuis gaat en gaat met je mee. De verloskundige  seint ook de kraamverzorgende in.

De verloskundige begeleidt de bevalling, samen met de kraamverzorgende.
Als de kleine er is en jij en de baby zijn gezond… naar huis! De kraamverzorgende gaat met jullie mee naar huis.

Jullie nieuwe leven begint!

Poliklinisch bevallen in het ziekenhuis.

Beval je in het ziekenhuis, dan begeleidt de dienstdoende arts de bevalling. De medewerkers van het ziekenhuis bespreken met je wat je moet meenemen. Als je weet wanneer je naar huis gaat, laat het ons weten. Dan zijn wij bij je als je thuiskomt!

Onze certificeringen.

Bij Geboortezorg Limburg maak je de juiste keuze. Onze kraamverzorgenden voldoen niet enkel aan de wettelijk verplichte certificeringen maar hebben ook diverse extra opleidingen gevolgd.